Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща

Солідарна Польща направили до Сейму резолюіцію стосовно «Nord Stream 2»

Резолюція закликає уряд Федеративної Республіки Німеччина негайно припинити будову газопроводу

Політики партії Солідарна Польща направили до польського Сейму резолюцію стосовно газогону «Nord Stream 2». Як пояснюють автори проєкту резолюції, ця інвестиція не тільки шкодить польським інтересам, але теж порушує європейську енергетичну солідарність, передає Польське радіо.

Текст резолюції, котра «закликає уряду Федеративної Республіки Німеччина негайно припинити будову газопроводу», представив політик Солідарної Польщі Януш Ковальський:

«”Nord Stream 2″ – це проєкт інфраструктури для транспорту природного газу дном Балтійського моря з Росії безпосередньо до Німеччини, в обхід таких країн, як Польща, Білорусь, Україна. Ця інвестиція створює реальні загрози для енергетичної безпеки Європи, вона посилює монополізацію постачання газу зі Сходу, а цим самим – диктат цін з боку підприємств, які контролюються Російською Федерацією».

У проєкті резолюції також написано, що будова «Nord Stream 2» має на меті усталення домінації російського Ґазпрому як головного постачальника газу до Центрально-Східної Європи.

Related Posts