Інші Новини Міжмор'я Польща

Польща та Чехія зміцнюють енергетичне співробітництво

Польща та Чехія зміцнюють енергетичне співробітництво, передасє Польське радіо.

Польща та Чехія хочуть разом просувати деякі питання на європейському форумі. Як повідомив Польському радіо міністр європейських справ Шимон Шинковський вель Сенк, серед іншого, йдеться про зміцнення енергетичного співробітництва.

Міністр зазначив, що Польща і Чехія мають спільні інтереси в цьому питанні, але співпрацю необхідно викристалізувати на рівні виконавчої влади. Як приклад він назвав будівництво газопроводу Stork II, що сполучає дві країни, і використання Чехією майбутнього терміналу скрапленого газу у Гданську.

«Ми хотіли б поєднати деякі справи, робити спільно, посилити узгодженість певних постулатів. Йдеться про такі вимоги, як, наприклад, продовження терміну дії санкцій із шести до дванадцяти місяців, виключення витрат на оборону з фіскальних правил у Європейському Союзі або збільшення видатків на міграційну політику та перерахування більших коштів країнам, які мають протистояти міграційній кризі в зв’язку з російською агресією проти України», – сказав кореспонденту Польського радіо Шимон Шинковський вель Сенк.

Польща та Чехія також мають спільну позицію щодо збереження правила одностайності в Євросоюзі. За словами міністра, обидві країни наразі не бачать можливості для поширення голосування кваліфікованою більшістю на інші сфери.

Related Posts