Uncategorized Балтія Новини Міжмор'я

Міноборони Естонії відреагувало на звинувачення Politico

У статті, опублікованій порталом Politico, Таллінн звинувачено у надсиланні Україні старої військової техніки та в модернізації армії за рахунок союзників по ЄС,передає Польське радіо.

Естонія дотримується правил Європейського фонду миру щодо оцінки військової підтримки для України. Про це повідомило міністерство оборони Естонії. Це реакція Міноборони Естонії на статтю, опубліковану порталом Politico, в якому Таллінн звинувачено у надсиланні Україні старої військової техніки та в модернізації армії за рахунок союзників по ЄС.

«Найбільшою загрозою для системи євроатлантичної безпеки залишається російська агресія. Весь цей час Естонія вирізнялася реалістичним баченням загрози зі сходу, тому робила все, щоб допомогти Україні», — наголосили в Міноборони країни.

У матеріалі Politico з посиланням на документи зазначено, що шість країн ЄС, в тому числі Естонія, начебто оцінили вартість допомоги, надісланої Україні, виходячи з ціни нового обладнання, закупленого для відновлення оборонного потенціалу, а не фактичної вартості надісланої зброї.

«Найважливіше зараз — коли війна ще триває — зосередитися на допомозі та залишатися єдними. Україна потребує всілякої допомоги, щоб відновити свою територіальну цілісність і витіснити Росію з країни», — зазначили в Міноборони Естонії

Related Posts