Балтія Новини Міжмор'я Про Україну

У Латвії відкрили навчальну програму для кадетів Одеського військово-морського ліцею

У латвійському портовому місті Лієпаї відкрилася організована ВМС Латвії навчальна програма для кадетів Одеського військово-морського ліцею ім. віцеадмірала Володимира Безкоровайного.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії. 

Навчальна програма для українських кадетів була підготовлена за участю Латвійського благодійного фонду національної оборони та патріотичного виховання «NAMEJS» під керівництвом екскомандувача Збройних сил країни, генерал-лейтенанта у відставці Раймонда Граубе.

В офіційній церемонії відкриття навчальної програми також узяв участь посол України в Латвії Анатолій Куцевол.

Крім того, під час робочого візиту до Лієпаї Посол провів зустріч із головою Лієпайської міської ради Гунаpcом Ансіньшем.

Сторони обговорили питання перебування в Лієпаї тимчасово переміщених з України громадян, можливості для підвищення міжрегіонального співробітництва між Лієпаєю та українськими містами, а також організацію в Лієпаї літніх таборів для дітей з Чернігівщини.

Під час спілкування Куцевола з українською громадою Лієпаї були обговорені проблемні питання, з якими стикаються українці у Латвії, та шляхи їх вирішення. Крім того, громаді передали нові книжки українською мовою для дорослих та дітей, отримані за сприяння Фонду Родини Богдана Гаврилишина та Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

У ході візиту до містечка Руцави, розташованого неподалік Лієпаї, український дипломат зустрівся з депутатом парламенту Латвії, президентом Латвійського олімпійського клубу, ексміністром оборони (2015-2019) Раймондсом Бергманісом і головою муніципальної ради Південного Курземе Айварсом Прієдолсом.

Під час зустрічі Куцевол подякував за підтримку муніципальними органами Латвії українських громадян і передачу для ЗСУ та окремих міст України гуманітарної допомоги та транспортних засобів.

Як повідомлялося, у Ризі, в Українському домі в Латвії, для українських родин і маленьких українців провели святковий захід з нагоди Міжнародного дня захисту прав дітей. 

Related Posts