Новини Міжмор'я Польща

Польща має 12 тижнів на підрахунок збитків від стихії

Близько п’яти мільярдів євро мають бути перенаправлені на найбільш нагальні проекти, передає Польське радіо.

Польща хоче максимально пришвидшити всі процедури, щоб швидко отримати гроші з Фонду солідарності ЄС на ліквідацію наслідків повені. Про це заявив у Брюсселі міністр у справах Європи Адам Шлапка.

Близько п’яти мільярдів євро мають бути перенаправлені на найбільш нагальні проекти після повені, без зайвих бюрократичних вимог і без потреби у фінансуванні з державного бюджету.

«Ми, в першу чергу служби і МВС, вже підраховуємо збитки. Звичайно, це займе деякий час. У нас є 12 тижнів, щоб подати цю заявку. І ми зробимо все, щоб зробити це якомога швидше. Це різні механізми. Я маю на увазі, що цей механізм, коли йдеться про політику згуртованості, тобто структурні фонди, ми вже запевняємо, що він швидко запрацює. І ці гроші потечуть першими. Звичайно, ми також хочемо якнайшвидше запустити Фонд солідарності і не будемо зволікати ні хвилини», — сказав міністр з питань Європи.
Допомогу країнам, які постраждали від повені, остаточно затвердили лише вчора. Мільярд євро з Фонду солідарності було перераховано Італії, Словенії, Австрії, Греції та Франції.

Related Posts