Новини Міжмор'я Польща

Алкоголь місткістю до 200 мл продаватиметься в Польщі лише у пляшках

Очікується, що документ ліквідує так звані алкопакети, передає Польське радіо.

Алкоголь місткістю до 200 мл продаватиметься лише у пляшках чи банках. Міністерство сільського господарства щойно оприлюднило проект постанови з цього приводу. Про це йдеться на сайті Центру урядового законодавства. У виданому акті наголошується, що упаковка не може вводити в оману та призначена для того, щоб відрізнити продукт від інших харчових продуктів, зокрема для дітей.

Сенатор Кшиштоф Квятковський високо оцінює проект. Очікується, що документ ліквідує так звані алкопакети.

«Вважаю цю ідею дуже цікавою. У нас справді є проблема зі продажем алкоголю у найменшому літражі. Тут ця справа регулюється із продажем у пластиковій тарі. Це хороший напрямок».

Проект передбачає 30-денний перехідний період, який дозволить запобігти можливим збиткам, які можуть бути заподіяні підприємцям.

У Польщі майже дев’ять років не було системи вирішення алкогольних проблем, — каже Кшиштоф Бжузка, колишній президент Державного агентства з вирішення проблем алкоголю.

«Прикро, що це торкнулося осіб, які випили його попри бажання, через необережність. Разом із тим добре, що ця ситуація зіштовхнулася з такою протидією».

Звіт Інституту свідомої людини показує, що 8 із 10 польських підлітків у віці 15-16 років вже пробували алкоголь. Експерти стверджують, що з кожної тисячі новонароджених четверо народжуються з фетальним алкогольним синдромом.

Related Posts