Балтія Новини Міжмор'я Польща

Спікер Сейму Польщі розпочав дводенний візит до Латвії

Шимон Головня, спікер Сейму Польщі, візьме участь у третьому парламентському саміті Міжнародної кримської платформи, який відбудеться 24 жовтня у Ризі, передає Польське радіо.

Спікер Сейму Польщі Шимон Головня візьме участь у третьому парламентському саміті Міжнародної кримської платформи, який відбудеться 24 жовтня у Ризі. Він вже перебуває в латвійській столиці.

Головня підкреслив, що Кримська платформа є нагадуванням про те, що «російська агресія проти України почалася понад 10 років тому, а не у 2022 році». Він також зазначив: «Анексія Криму та її наслідки мали б розбудити нас усіх ще тоді. Ми не можемо проспати геополітично важливі моменти. Якби міжнародна спільнота тоді відреагувала інакше, багато втрат можна було б уникнути, оскільки владімір путін, можливо, не почувався б так впевнено».

Головня акцентував, що його участь у заході демонструє солідарність з Україною і підкреслює, що війна в країні залишається одним із найважливіших питань для Європи.

Також він зазначив, що в спільній декларації саміту буде посилання на резолюцію польського Сейму, яка визнала переселення кримських татар у 1944 році геноцидом.

У саміті беруть участь делегації з майже 50 країн світу. Кримська платформа була створена у 2021 році за ініціативою Президента України Володимира Зеленського для координації дій щодо тимчасово окупованого півострова та відновлення територіальної цілісності України.

Related Posts