Антиросійський фронт Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

«Не виключаю, що Росія планує в Грузії чергову агресивну військову кампанію» – Петріашвілі

«Не виключаю, що Росія планує в Грузії чергову агресивну військову кампанію», – про це заявив колишній держміністр з питань інтеграції в європейські і євроатлантичні структури Алексі Петріашвілі в інтерв’ю виданню «Квирис палітра» (Палітра тижня), повідомляє Грузія online.

Петріашвілі відгукнувся на заяву заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна і зазначив, що загроза читалася не тільки в заяві Карасіна, а й у виступі міністра оборони Росії з приводу активізації Грузії і можливого реагування.

«Це продовження класичної риторики Кремля, тому всім слід бути дуже обережними, перш за все, владі, але також необхідна максимальна мобілізація суспільства. Рейтинг президента Росії зараз дуже впав, і, як правило, Путін намагається це виправити зовнішніми війнами. Останнім часом обговорюється новий повномасштабний наступ на Україну. Говориться і про «поглинання» Білорусі. Однак я не виключаю, щоб Росія планувала нову агресивну військову кампанію в Грузії. Це може бути пов’язано і з портом Анаклія. Російські високопосадові військові вже неодноразово говорили про це, побоюються, що в порт увійдуть великі авіаносці країн-членів НАТО і т.д », – заявив Петріашвілі.

За його словами, Кремлю дуже не подобається, що Грузія активно інтегрується з НАТО як з військової, так і з політичної точки зору.

«Такого типу заяви дуже почастішали. Цьому сприяло і питання лабораторії Лугара. Грузію весь час тримають в тонусі. Офіційна Москва намагається змусити нас відмовитися від навчань, інтеграції в НАТО. Я думаю, що ми повинні приєднатися до Північноатлантичного альянсу якомога швидше. І найголовніше, це вимагає повної консолідації суспільства, а не внутрішнього протистояння », – сказав Алексі Петріашвілі.

Нагадаємо, статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін перед початком зустрічі з спецдпредставітелем прем’єр-міністра Грузії Зурабом Абашидзе в Празі заявив, що «якщо на Південному Кавказі буде розвиватися військова натовська активність, рано чи пізно це призведе до проблем». За його словами, Тбілісі повинен вибрати регіональне сприяння, або євроатлантичний курс.

Related Posts