Аналітика Експертна думка Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Президент Молдови закликає парламентські партії до широкої коаліції

Президент Молдови Ігор Додон вважає, що політичні партії, які увійшли до нового складу парламенту, мають залишити партійні амбіції і створити широку парламентську коаліцію, передає Укрінформ.

«Для того, щоб план прийняли всі політформування, необхідно створити на рівні як мінімум трьох найбільших партій коаліції – в ім’я національних інтересів. Я не бачу коаліції з партією «Шор», але якщо інші три великі сили – соціалісти, демократи і ACUM – домовляться і створять коаліцію, думаю, це можна буде розглядати як національний консенсус », – заявив Додон.

Водночас, на думку президента, це тяжкий для Республіки Молдова сценарій.

Глава Молдови закликав політичні партії не брати до уваги передвиборчу риторику і сформувати коаліцію на основі національних інтересів.

Як повідомлялося, за результатами парламентських виборів, , що пройшли 24 лютого, в наступний парламент Молдови увійшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30), виборчий блок ACUM (26), партія “Шор” (7) і три незалежні кандидати. Для формування коаліції і подальшого затвердження кандидатури прем’єр-міністра і нового складу уряду, необхідні голоси 51 депутата.

Раніше представники виборчого блоку ACUM заявили, що не мають наміру вступати в коаліцію з Партією соціалістів і Демократичною партією.

Related Posts