Інші Позиція Християнська Європа

Угорщину офіційно звинуватили в ксенофобії та порушенні прав людини

Рада Європи звинуватила владу Угорщини в порушенні прав людини та спекулюванні антимігрантською риторикою, яка є ґрунтом для “ксенофобських настроїв”. Про це сказано в доповіді комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович,  підготовленої після поїздки до Угорщини на початку 2019 року. Про це повідомляє УНН.

“Порушення прав людини в Угорщині негативно впливають на всю систему захисту і на верховенство права в цілому. Вони повинні бути розглянуті в терміновому порядку”, – заявлено у звіті. Найбільше уваги в доповіді приділяється правам людей, які шукають притулку, та біженцям, правозахисникам і представникам громадянського суспільства, а також незалежності судової влади, гендерній рівності й правам жінок.

Представниця Ради Європи вважає, що нетерпима позиція угорського уряду щодо іммігрантів та осіб, які просять притулку, спричинила прийняття законів, які не дозволяють прийняття шукачів притулку та інтеграцію біженців до країни. “Комісар закликає уряд скасувати зазначену “кризову ситуацію через масову імміграцію”, яка не справджується числом осіб, що шукають притулку, які в даний час в’їжджають в Угорщину і ЄС, і закликає владу утримуватися від використання антимігрантської риторики і кампаній, які роздмухують ксенофобські настрої” , – заявляють у Раді Європи.

Угорщина раніше неодноразово виступала проти прийняття значної кількості мігрантів до європейських країн і навіть закривала свої кордони для біженців. На міжнародній арені Угорщина, разом з Польщею, Чехією, Ізраїлем та США, виступила проти прийняття Глобального міграційного пакту ООН. А міністр закордонних справ Петер Сіярто з цього приводу зауважив, що “Угорщина не підтримає цю угоду, оскільки більшість її цілей суперечить національним інтересам Угорщини”. Водночас, Прем’єр Угорщини Віктор Орбан раніше заявив, що бачить у мігантах-мусульманах “небезпеку для збереження християнської Європи”.

Related Posts