Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Польща вивчить рішення України не запрошувати на вибори спостерігачів ПАРЄ

Варшава проаналізує рішення України про скасування запрошення на дострокові вибори для спостерігачів від ПАРЄ

Польща вивчить скасування Україною запрошення на дострокові парламентські вибори у цій країні для спостережницької місії від Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це у вівторок поінформував міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передає “Польське радіо“.

Рішення, про яке у вівторок повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, було прийнято після того, як минулого тижня ПАРЄ вирішила повернутися російській делегації право повного голосу, призупинене у 2014 році після окупації Росією Криму на агресії на Донбасі.

«Ми будемо це вивчати з юридичного боку і з нашими союзниками. Ми відкриті на аргументи української сторони», – прокоментував у вівторок у Торонто Чапутович.

Очільник польської дипломатії перебував у Торонто на міжнародній конференції, присвяченій реформам в Україні і мав можливість обговорити питання реакції на рішення ПАРЄ з представникам адміністрації президента Володимира Зеленського, зокрема, з відповідальним за закордонну політику Вадимом Пристайком.

«Я зустрівся з високими представниками канцелярії президента із закордонних справ, ми говорили також про питання щодо Ради Європи. Ми вирішили, що Польща буде регулярно консультуватися з Україною щодо того, якої підтримки очікує Україна, також на форумі Ради Європи та інших міжнародних організацій», – сказав Чапутович журналістам.

Нагадаємо, раніше Яцек Чапутович повідомив, що Польща і США домовляються про підтримку економічних і політичних реформ в Україні. Очільник польської дипломатії також переконаний, що ключем до справжнього суверенітету і цілісноті України є ефективність реформ.

Related Posts