Інші Новини Міжмор'я Польща

Нова президентка Словаччини почала візит до Польщі

Зузана Чапутова зустрінеться сьогодні у Варшаві з Анджеєм Дудою і Матеушом Моравєцьким , передає “Польське радіо”.

Європейська політика, двостороннє та регіональне співробітництво у Вишеградській групі, ініціативі Тримор’я та НАТО – це головні теми візиту президентки Словаччини до Польщі. Зузана Чапутова під час свого сьогоднішнього візиту до Варшави зустрінеться з президентом Анджеєм Дудою та прем’єром Матеушом Моравєцьким. Це буде перший офіційний візит до Польщі нової президентки Словаччини, яка офіційно вступила на цю посаду 15 червня.

Спочатку президентка Чапутова проведе двосторонні перемовини із Анджеєм Дудою та делегаціями обох країн. Серед основних тем: актуальні проблеми Європейського Союзу після найновіших виборів до Європейського парламенту, формування нової Європейської комісії, а також двостороння та регіональна співпраця.

Як зазначив президентський міністр Кшиштоф Щерський, «важливою темою розмов лідерів держав буде розбудова транспортної інфраструктури на лінії Північ-Південь, що є основою розвитку польсько-словацьких економічних відносин».

Потім Зузана Чапутова розмовлятиме з прем’єром Матеушом Моравєцьким. «Однією із тем цієї зустрічі має бути співпраця у Вишеградській групі», – повідомив речник уряду Пьотр Мюллєр.

Від часу вступу на свою посаду президентка Словаччини Зузана Чапутова здійснила візити до Праги, Будапешта та Брюсселя.

Related Posts