Антиросійський фронт Грузія/Вірменія

Вольські: Росія платить досить важку ціну за агресію щодо Грузії

Росія платить досить важку ціну за агресію щодо Грузії, – про це заявив журналістам член парламентської більшості Гія Вольський, відповідаючи на питання про розміщення т.зв. поста в селі Хурвалеті, передає Грузія online.

«Якість і рівень надання інформації на міжнародній арені виражені хоча б у вирішенні Конгресу США, в тій політичній позиції, яка є у Сполучених Штатів і Євросоюзу. Росія платить досить важку ціну за агресію, в тому числі, щодо Грузії, і є друга тема, яку часто забувають, в тому числі і опозиціонери – що призвело нас до цих сумних наслідків. Будь-яка людина, яка говорить на цю тему з боку опозиції, перш за все, повинна говорити про свою відповідальність, на них покладається відповідальність за ситуацію, яка склалася сьогодні в окупованих зонах », – сказав Вольський.

Нагадаємо, що 7 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії під приводом необхідності захисту громадян Росії (жителів Цхінвальського регіону, якими незаконно роздали громадянство Росії-ред.) І окупували більшу частину Західної Грузії, і наблизилися до Тбілісі на відстані в 30 кілометрів. Після міжнародного втручання російські війська були передислоковані в два грузинські регіони – Абхазії і Цхінвальського регіону. Пізніше Росія визнала окуповані території незалежними, призначивши там свою маріонеткову владу. До цього дня ці території (20% територій Грузії) знаходяться під російською окупацією, що підтверджено і визнано міжнародним співтовариством. На окупованих територіях Грузії дислоковані до 10 тисяч російських військовослужбовців.

В результаті війни загинули 408 громадян Грузії, з них 170 військовослужбовців, 14 співробітників МВС, 224 цивільні особи. Число поранених і постраждалих склало 2232. Серед них 1 045 військовослужбовців. В результаті війни до 30 тисяч осіб додалися до армії біженців, яких на даний момент в Грузії 263 598.

Росія як і раніше не виконує жодну із зобов’язань, взятих в рамках міжнародної угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Related Posts