Антиросійський фронт Грузія/Вірменія

Сприйняття загрози від Росії зросла – Грузія в резолюції Європарламенту

У Брюсселі на засіданні комітету міжнародних відносин у зв’язку з відносинами Євросоюзу і Росії був прийнятий проект резолюції з однойменною назвою, передає Грузія online

У документі в окремому пункті йде розмова про Грузію і Україну. Відзначено, що для ЄС є неприйнятною окупація територій Грузії Росією. Автором документа є Сандра Калнієте, яка в бесіді з “Кур’єром” згадала 2008 рік.

“Сприйняття загрози від Росії відчутно зросла. У 2008 році ще було таке відчуття, ніби напад Росії на Грузію була простою випадковістю, і ми незабаром же повернулися до щоденної діяльності. Можу сказати, що тут, в парламенті, те ж саме сприйняття тривало до 2014 -2015 року, але після нападу на Скрипаль, а також втручання Росії в референдум Каталонії, Брекзіт, президентські вибори в Сполучених Штатах, дійсно зросла здатність осмислення гібридних загроз і різних втручань. В ході роботи разом з моїми співдокладчами досить жорстка мова в проекті резолюції була ще жорсткішою “- заявила депутат Європарламенту, член Народної партії Європи Сандра Калнієте.

Європейські депутати голосуватимуть за резолюцію навесні.

Related Posts