Грузія/Вірменія НАТО

У навчаннях НАТО в Грузії візьмуть участь понад 3 тисячі військових

Понад 3 тисячі військовослужбовців з країн-членів і партнерів НАТО візьмуть участь в багатонаціональних командно-штабних навчань «Моторний дух» (Agile Spirit 2019) в Грузії. Про це повідомили в прес-службі Міноборони Грузії.

Навчання «Моторний дух» проводиться з 2011 року і є одним з компонентів співпраці Грузії з США і НАТО. В рамках цих навчань військові проходять підготовку для участі в міжнародних миротворчих місіях, передає Грузія online.

Цього року Agile Spirit пройдуть з 27 липня по 9 серпня. Всі питання, пов’язані з організацією маневрів, обговорюють на конференції, яка відкрилася в Тбілісі напередодні і триватиме протягом тижня. Учасники конференції – представники Оборонних сил Грузії і військові з країн-партнерів.

«У цьому році навчання будуть ще більш масштабними, і в них візьмуть участь понад 3 тисячі військовослужбовців з країн-членів і партнерів НАТО … Багатонаціональні навчання будуть проведені під керівництвом Європейського командування Збройних сил США і Оборонних сил Грузії», – підкреслюють в Міноборони.

У травні в Тбілісі пройде підсумкова організаційна конференція. На ній буде визначено, скільки військової техніки і обладнання задіють в Agile Spirit 2019.

У відомстві зазначають, що в цьому році метою навчань є поліпшення сумісності сил НАТО з військовослужбовцями з країн-партнерів, розвиток і створення нових можливостей багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також посилення безпеки Чорноморського регіону.

Крім Agile Spirit в Грузії щорічно під егідою НАТО проводяться міжнародні військові навчання Noble Partner ( «Гідна партнер»).

В останніх навчаннях Noble Partner, які пройшли в Грузії у вересні 2018 року, взяли участь військові з десяти країн-членів і партнерів НАТО – Грузії, США, Болгарії, Румунії, Латвії, Греції, України, Туреччини, Чехії та Естонії. Крім того, до маневрів була підключена американська авіація і німецька бронетехніка.

Related Posts