Антиросійський фронт Грузія/Вірменія

Росія намагається підірвати безпеку Чорноморського регіону – прем’єр Грузії

Безпека Чорноморського басейну наразі є запорукою безпеки всієї Європи та Трансатлантичної спільноти, на чому зосереджені зусилля багатьох країн, але Росія намагається підірвати цей підхід.Про це в ході панельної дискусії під час Мюнхенської конференції з безпеки сказав прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе, повідомляє Укрінформ.

«Безпека Чорноморського басейну – запорука безпеки всієї Європи та Трансатлантичної спільноти. Це дуже важливе гасло і дуже важливий підхід для всіх. Це для нас великий поступ. Ми цілком зосередилися на мирному розв’язанні всіх проблем, але головна проблема полягає в тому, що Росія намагається підірвати цю філософію», – заявив прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе.

Він розповів про ситуацію в своїй країні та небезпеку заморожених конфліктів та гібридних воєн.

«Ці терміни «заморожений конфлікт», «гібридна війна» – дуже улюблені тепер. Від початку 80-х років ми з цим живемо. Замороженість конфлікту означає, що немає прямих бойових сутичок, але росіяни діють агресивно проти Грузії. Приблизно щотижня порушуються кордони та права людини, викрадають людей, застосовують тортури проти наших громадян», – розповів голова грузинського уряду.

Як відомо, у Мюнхені проходить 55-та конференція з безпеки. Участь у форумі беруть понад 30 глав держав і урядів, понад 80 міністрів закордонних справ і оборони, високопосадовці, які приймають рішення, експерти, економісти, представники міжнародних і громадських організацій.

Related Posts