Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво США

США створює центри по боротьбі з “впливом РФ”

Пілотні проекти будуть запущені навесні в Грузії, Прибалтиці та на Балканах, передає Грузія online.

Сполучені Штати планують вже цієї весни відкрити три центри з протидії російському інформаційному впливу за кордоном в Грузії, Прибалтиці та на Балканах, повідомляють “Известия” з посиланням на власні джерела. Запуск пілотних проектів, за інформацією видання, пройде в рамках запуску глобальної системи протягом 2019-2020 рр.

Передбачається, що Вашингтон відкриє цілу мережу Національних центрів цифрових розслідувань по всьому світу. До роботи в них будуть залучатися місцеві ЗМІ та НУО, а також такі IT-гіганти як Facebook, Twitter і Google.

“Головне завдання таких офісів – виявляти і перешкоджати впливу Москви на громадську думку в цих державах. У багатьох країнах, де будуть відкриті центри, існує певна частка населення, яка схвально ставиться до Росії і її керівництву. Саме з такими тенденціями і буде боротися створена мережа “, – цитує видання одного зі співрозмовників з політичних кіл, знайомого з ситуацією.

Більш того, працюватимуть спеціальні “моніторингові місії”, що займаються виявленням фактів “втручання Москви в електоральні процеси”. Їх роботу американці мають намір протестувати вже цієї весни в ході президентських виборів в Україні.

Related Posts