Балтія Новини Міжмор'я Позиція

Кальюлайд: розмовляючи з Путіним безпосередньо, Естонія виходить на інший рівень

Президент Естонії Керсті Кальюлайд не вважає чимось незвичайним те, що на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним вона торкнулася в тому числі і складні теми. За її словами, під час бесіди з главою Російської Федерації вона висловила позицію Євросоюзу, передає “Delfi”.


За словами Кальюлайд, було б нечесно залишитися в стороні від обговорення проблем, що склалися, повідомили у вівторок, 23 квітня, ранкові новини ETV + з посиланням на інтерв’ю президента в передачі Välisilm.

Естонія, як і інші країни, повинна обговорювати ситуацію з усіма своїми сусідами, незалежно від того, приємна це розмова чи ні, переконана Кальюлайд. Естонія, на думку президента, має вказувати на проблеми Росії з Україною і Грузією – точно також як це роблять Фінляндія, Австрія або Німеччина. І відхилення від єдиної політики ЄС тут точно немає, наголосила президент.


“Я хочу, щоб Естонія перебувала на одному рівні з іншими країнами Євросоюзу і НАТО. Щоб говорили не за нас, а щоб ми самі говорили. Ми ж дуже багато самі говоримо про Росію, коли зустрічаємося з главами інших країн. І набагато чесніше, коли ти сам готовий висловити свої думки безпосередньо главі російської держави. Таким чином ми стаємо справжньою державою “, – пояснила Керсти Кальюлайд.

Зустріч Путіна і Кальюлайд пройшла в Кремлі 18 квітня.

Related Posts