Польща

Польща хоче допитати голову Європейської ради Дональда Туска

Комітет польського Сейму з розслідування шахрайства з ПДВ й акцизами  пропонує 29 травня провести допит колишнього прем’єр-міністра Польщі, сьогодні голови Європейської ради Дональда Туска. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське Радіо.

З цього приводу, голова комісії Марцін Хорала, який представляє партію “Право і справедливість”, повідомив що: “Пан Дональд Туск отримав повістку на допит, який відбудеться в травні, в середу після виборів до Європейського парламенту. Сподіваємося, він з’явиться в намічений термін”. Чиновник також  додав, що повістку Туску відправили, але підтвердження її отримання не надійшло.

Польський політик Дональд Туск був прем’єр-міністром  країни протягом двох термінів, коли влада належала коаліції політичних партій “Громадянська платформа” і Польської селянської партії.

За оцінками польського Міністерства фінансів, різниця в надходженнях ПДВ до державного бюджету країни за 2008-2015 роки, тобто часу правління “Громадянської платформи” і Польської селянської партії, склала близько 262 мільярдів злотих ( тобто майже 61 млрд. євро). Розрив збільшився з 7 мільярдів 100 мільйонів злотих (понад 1 млрд 651 млн євро) в 2007 році до 50 мільярдів 400 мільйонів (майже 11 млрд 721 млн євро) в 2015 році. Подібний, більш ніж семикратний розрив не зафіксовано в жодній іншій країні Європейського союзу, що й зумовлює необхідність запитань до колишнього польського прем’єра.

Related Posts