Аналітика Грузія/Вірменія Експертна думка Новини Міжмор'я

Кобахідзе: Шлях Грузії – стати членом європейських і євроатлантичних структур, підтримується як владою, так і всім населенням

За оцінкою голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе, вступ Грузії до Ради Європи стало потужним стимулом для євроінтеграції країни. Про це Іраклій Кобахідзе заявив на урочистому засіданні, присвяченому 20-річчю членства Грузії в Раді Європи. Як зазначив голова парламенту, з точки зору євроінтеграції з 1999 року країна досягла значного прогресу, передає “Грузія Online”.

«Обраний Грузією шлях – стати повноправним членом європейських і євроатлантичних структур, підтримується як парламентом і владою в цілому, так і всім населенням Грузії. З цієї точки зору Грузія з 1999 року домоглася вражаючого прогресу. З Євросоюзом нас пов’язує угода про асоціацію та зону вільної торгівлі; громадяни Грузії вільно переміщаються в країнах Шенгену, і ми сподіваємося, що ЄС офіційно визнає європейську перспективу Грузії. Лідери держав НАТО також одностайно визнають прогрес, досягнутий Грузією в плані інтеграції з альянсом, і офіційно підтверджують, що Грузія стане повноправним членом НАТО. Вступ Грузії до Ради Європи дало потужний стимул прискорення цих процесів, і ми сподіваємося, що наша співпраця з Радою Європи та іншими європейськими і євроатлантичними структурами, увінчається успішною інтеграцією Грузії до Євросоюзу і НАТО », – зазначив Іраклій Кобахідзе.

Related Posts