Балтія Новини Міжмор'я

Міністр назвав президентку Естонії “жінкою, яка піддається емоціям”

Новий міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме назвав президентку Керсті Кальюлайд “жінкою, яка піддається емоціям” через те, що вона вийшла під час присяги міністра, обвинуваченого в домашньому насильстві, повідомляє “Європейська правда”.

“Це може собі дозволити жінка, яка піддалася емоціям. Але Керсті Кальюлайд не просто жінка, а президент Естонської Республіки. Вона читає одну статтю і настільки емоційно дратується, як жінка, що відразу приймає поспішне рішення”, – сказав Хельме.

На його думку, президентка або не впоралася з собою, або висловила свої політичні уподобання, що не відповідає її посадовим функцій. Хельме додав, що в такій ситуації допустимо поставити запитання, як така людина діятиме в кризовій ситуації.

29 квітня новий уряд Естонії склав присягу в парламенті. За день до цього в естонських ЗМІ з’явилася інформація, що міністр торгівлі і зовнішньої торгівлі Марті Куузік підозрюється в побитті колишньої дружини.

Кальюлайд була присутня на церемонії в светрі з написом “Sona on vaba”, що естонською мовою означає “Слово – вільне”. Під час складання присяги Куузіком вона демонстративно вийшла із зали.

Куузік відкидав всі звинувачення, але під вогнем критики вже наступного дня подав у відставку. Куузік є членом партії консервативної партії EKRE, а Хельме – лідером цієї партії.

Кальюланд – перша жінка-президент в історії Естонії і їй регулярно доводиться відбиватися від подібних сексистських коментарів і питань на кшталт “як вона почувається в ролі жінки-президента”.

Related Posts