Балтія Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Про Україну

Естонія проти повернення права голосу Росії в ПАРЄ

Представники естонської делегації не готові голосувати за відновлення повноважень Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) повідомляє “Європейська правда”.

Головною темою розмови президентки Естонії Керсті Кальюлайд з тими депутатами парламенту, які будуть представляти Естонію в Парламентській асамблеї Ради Європи, стало питання про можливості відновлення повноважень російської делегації в асамблеї. Представники Естонії не готові голосувати за відновлення повноважень Росії в ПАРЄ.

У червні на розгляд сесії Парламентської Асамблеї ймовірно винесуть новий варіант Регламенту організації, який відкриє шлях до повернення Росії в ПАРЄ.

“Хоча формально будуть обговорюватися процедурні питання, всі прекрасно розуміють, що насправді будуть вирішувати питання про подальший статус Росії в цій організації”, – сказав депутат Рійгікогу, член естонської делегації в ПАРЄ Еерік-Нійлес Крос.

“Судячи за нашими попередніми обговореннями, всі члени делегації, які будуть присутні, голосуватимуть проти того, щоб повернути право голосу (Росії)”, – заявила депутат Рійгікогу, голова естонської делегації в ПАРЄ Марія Юферєва-Скуратовські.

За наявною інформацією, таку ж позицію займають Латвія, Литва, Грузія і Україна.

Related Posts