Новини Міжмор'я Позиція Польща

Я.Зєлінський: Польща – це анклав безпеки в Європі

Під час відзначення Свята поліції, віце-міністр внутрішніх справ і адмірістрації наголосив, що більшість громадян довіряють поліції, і що Польща безпечна, передає “Польське радіо”.

Ваша поведінка, діяльність, турбота про суспільство приносить хороші результати, поляки відчувають себе в безпеці, – сказав у неділю під час відзначення Свята поліції у Сувалках (Підляшшя) віце-міністр внутрішінх справ і адмірістрації Ярослав Зєлінський. Політик додав, що Польща – це анклав безпеки в Європі.

Ярослав Зєлінський навів результати опитивань, згідно з якими 98 відсотків поляків вважають, що їхнє місце проживання є безпечним і 75 відсотків має довіру до поліції. «Це найвищий показник за останніх майже тридцять років, саме з 1990 року, коли була створена сучасна польська поліція», – сказав заступник міністра.

За його словами, Польща – це анклав безпеки в Європі. «Такі ситуації, що відбуваються в інших країнах, як наприклад, у Франції або в Німеччині, неможливо уявити в Польщі, вони немислимі. Польща безпечна», – переконував віце-міністр внутрішінх справ і адмірістрації.

Ярослав Зєлінський брав участь у відзначенні 100-річчя створення польської поліції. Урочистість відбулася в північно-східній Польщі в місті Сувалки. Під час церемонії політик вручив підвищення звань та призи поліцейським з Сувалок, Ауґустова і Сейн.

Related Posts