Новини Міжмор'я Польща

Кшиштоф Щерський прокоментував своє кандидування на посаду в ЄС

Минулого тижня представлено кандидата Польщі на пост комісара Європейського Союзу

За словами очільника кабінету президента Польщі Анджея Дуди, представлення кандидата Варшави на пост комісара ЄС відбулося згідно із загальноприйнятою практикою. Польським кандидатом на цю посаду є голова кабінету президента Кшиштоф Щерський, передає Польське радіо.

В інтерв’ю Польському радіо Кшиштоф Щерський сказав, що новообрана очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн отримала інформацію про те, які сфери цікавлять Польщу. «Усе відбувається згідно з планом і так повинно бути, пані Урсула фон дер Ляєн отримала від прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького прізвище та обсяг обов’язків, якими зацікавлена Польща», – заявив політик. Як додав Кшиштоф Щерський, «було б нечесно щодо інших країн ЄС, якби призначення на посади оголошували, поки Урсула фон дер Ляєн об’їде всі столиці і з усіма порозмовляє, бо це означало б, що останні не мають вибору, беруть лише те, що залишилося на столі».

Кандидатуру Кшиштофа Щерського представив останнього четверга прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький на зустрічі у Варшаві з новообораною очільницею Європейської комісії.

Кшиштоф Щерський 2017 року почав керувати кабінетом президента Анджея Дуди. Раніше, від 2015 року, займав посаду державного секретаря в Канцелярії президента.

Урсула фон дер Ляєн офіційно обійме посаду голови Європейської комісії 1 листопада.

Related Posts