Аналітика Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Російська окупація – грузинські села, розділені російськими окупантами

Населенню, яке проживає біля нового “кордону” в Гугутіанткарі, дали три дні щоб покинути територію. Окупанти відновили процес бордерізаціі, передає Грузія Online.

Гугутіанткарі маленьке село в громаді Мереті, що знаходиться в 35 кілометрах від Горі, і 18 кілометрах від Цхінвалі. За офіційними даними, тут проживає 144 людини, але їх число зараз дійсно скоротиться.

Це не перший випадок, коли російські ділять Гугутіанткарі посередині, і, зрозуміло, не перший випадок бордерізаціі. Цей процес, який активно розпочався в 2011 році, вже торкнувся 32 грузинського села.

У 2011 році перше грузинське село, де провели колючі огорожі, було село Діді Хурвалеті, а довжина огорожі склала 1 кілометр. Наступне село Квемо Нікозі, де встановили колючі огорожі до 3 кілометри.

Встановлено колючі огорожі також в Двані, Тамарашені і ділянці Атоці загальною довжиною колючих огорож 6-8 кілометрів. У Мереті і Ксуїсі довжина окупаційної лінії становить 4 кілометри, а в Кнолеві, Авлеві і на ділянці Церонісі до 3 кілометри. У Бершуеті встановили колюче огородження довжиною 1300 метрів, в Меджврісхеві- 800 метрів. Загальна довжина зборів Квемо Хвіті і Земо Нікозі 12 кілометрів.

На сьогодні в окупованому Цхінвальському регіоні загальна довжина окупаційної лінії становить понад 350 кілометрів.

Уздовж лінії окупації встановлені в сумі більш ніж майже 52 кілометри колючих огорож і парканів.

Окупант стоїть у 350 метрах від головної автомагістралі країни, і на окупованій території знаходиться також певний сегмент трубопроводу Баку-Супса.

Related Posts