Інші Новини Міжмор'я

GRECO закликає Словаччину посилити боротьбу з корупцією серед вищих урядовців

Група держав проти корупції Ради Європи (GRECO) закликає Словаччину посилити ефективність протидії корупції серед вищих урядовців та у поліції.

Про це йдеться в опублікованій у четвер доповіді GRECO, повідомляє Укрінформ.

«GRECO закликає Словаччину посилити ефективність законодавчих рамок і політики у запобіганні корупції серед високих представників виконавчої влади (міністри та вищі урядовці), а також у поліції», – заявили у Раді Європи.

Доповідь підготовлена у відповідь на масові демонстрації у Словаччині, учасники яких вимагають розслідування зв’язків між політиками і кримінальними мережами.

Згідно з висновками GRECO Словаччині необхідно прийняти кодекс поведінки для вищих урядовців, покращити прозорість їхньої діяльності та підзвітність перед громадянами.

Серед інших рекомендованих заходів – відкритість контактів із лобістами, публічне оприлюднення отриманих подарунків, деталізація декларацій про майновий стан.

У РЄ також рекомендують Братиславі переглянути етичний кодекс сил поліції, забезпечити захист негласних інформаторів, гарантувати ефективні розслідування випадків неналежної поведінки поліцейських.

Related Posts