Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Діти загиблих на сході України воїнів відпочили у Малопольському воєводстві

17 дітей-сиріт загиблих під час війни на Донбасі українських військових відпочили у Малопольському воєводстві та Краковві

24 серпня у Кракові перебувала група українських дітей, батьки яких загинули на сході України під час виконання службових обов’язків в Антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил. Про це на своїй сторінці у Facebook інформує Генеральне консульство України у Кракові, передає “Польське радіо”.

Польськими клубами міжнародної благочинної організації «Ротарі» було організовано двотижневий оздоровчий відпочинок у Малополському воєводстві 17 дітей-сиріт з Полтавської, Дніпропетровської, Львівської, Київської, Одеської та Харківської областей.

Зокрема, діти мали можливість відпочивати в польських Татрах та відвідати практично усі термальні оздоровчі комплекси поблизу Закопаного.

У рамках оздоровчих канікул діти відвідали місто Краків, де їм було проведено екскурсії по історичній частині міста, музейних комплексах «Вавельський Замок» та «Велічка».

Під час спільного обіду в Кракові, віцеконсул Максим Музичко привітав учасників делегації та висловив слова вдячності польській стороні за надану допомогу в організації, проведені та фінансуванні цього проєкту, який покликаний з метою соціальної адаптації діток, подолання психологічних травм та розширення їхнього світогляду.

Після завершення урочистості Максим Музичко, спільно з представниками благочинної організації, вручили українським дітям подарунки.

Related Posts