Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Польща продаватиме більше тротилу для американських авіабомб

США придбають 20 тисяч тонн польського тротилу на суму приблизно 100 млн американських доларів

Американці будуть купувати більшу кількість тротилу, що виробляє польське підприємство в Бидґощі, для виготовлення авіаційних бомб для Військово-повітряних сил США. Компанія Nitro-Chem третій рік співпрацює з підприємствами з-за океану і постачає їм вибухові речовини, передає “Польське радіо”.

Під час виставки Міжнародної оборонної промисловості у місті Кєльце представники американських компаній заявили, що новий контракт на суму приблизно 100 млн доларів передбачає поставку 20 тисяч тонн польського тротилу. Компанія з Бидгощі буде поставляти його в США до 2022 року, – повідомив Джон Коні з Paramount Enterprises, компанії, відповідальної за транспортування польських вибухових речовин. Він нагадав, що співпраця з Nitro-Chem почалося в 2017 році.

«За останні три роки нам вдалося безпечно експортувати в США 25 тисяч тонн тротилу для потреб американських збройних сил. Варто зазначити, що попередній контракт був підписаний на суму понад 100 мільйонів доларів, які були інвестовані в Польщу», – заявив він.

Новий договір підпишуть на подібних умовах. Посол США в Польщі Джорджетт Мосбахер сказала, що ця угода – один із прикладів успішної співпраці двох країн у сфері оборони.

«Ми чекаємо більше прикладів такої співпраці. Під час реалізації цього проекту американці поділилися своїм досвідом з польськими колегами. Такі альянси важливі для наших країн, тому що вони підвищують промисловий потенціал як Польщі, так і США», – заявила дипломатка.

Тротил з Бидгощі перевозять залізницею у порт у Ґданську, де його вантажать на американські судна.

Related Posts