Новини Міжмор'я Польща

Очищення від брудної російської нафти у Польщі триватиме понад 8 місяців

Нині у транспортній системі Польщі є ще 450 тис. тонн забрудненої органічними хлоридами нафти з Росії

У польській нафтотранспортній системі є ще 450 тисяч тонн забрудненої органічними хлоридами нафти. Загалом до Польщі з Росії під час нафтової кризи потрапив приблизно один мільйон тонн забрудненої сировини. У зв’язку із кризовою ситуацією, постачання було тимчасово зупинено від 24 квітня до 9 червня. Це сталося, бо імпортована сировина мала підвищений вміст органічних хлоридів, передає “Польське радіо”.

Іґор Васілєвський, президент польської компанії PERN S.A., що є національним та регіональним нафтовим оператором, очікує, що очищення системи триватиме довше, ніж передбачалося. Початково планувалося, що це триватиме від 6 до 8 місяців, але сьогодні видно, що це буде триваліший термін.

Васілєвський додав, що компанія запланувала заходи для перевірки системи після використання хлорованої нафти. “Що стосується компенсацій, то ми перебуваємо у процесі (…) щодо відшкодування”, – додав він.

Нагадаємо, польська компанія PKN Orlen має намір до кінця цього року виставити Росії рахунок за вимушену тимчасову зупинку постачання нафти.

Related Posts