Новини Міжмор'я Про Україну США

Сенатори вимагають розслідувати зв’язки кампанії Гілларі Клінтон з Україною

Члени Сенату закликали генеральну прокуратуру США розслідувати можливий зв’язок між виборчою кампанією Гілларі Клінтон у 2016 році та Україною.

Про це йдеться у листі на ім’я генпрокурора США від голови юридичного комітету Сенату Чака Ґраслі та очільника комітету з питань національної безпеки й урядових справ Рона Джонсона, передає Укрінформ.

“Мін’юст іще не поінформував Конгрес і громадськість про те, чи розпочав він розслідування зв’язків та співпраці між урядом України й особами, пов’язаними з кампанією Гілларі Клінтон чи Національного демократичного комітету”, – зазначається у документі, оприлюдненому 30 вересня.

Автори листа висловили сумнів, що попередні розслідування генпрокуратури й мін’юсту сповна вивчили питання можливого іноземного втручання у виборчу кампанію.

Надати відповіді на поставлені у листі запитання сенатори просять не пізніше 14 жовтня.

“Ми сподіваємося, що ваша письмова відповідь та більшість наданих документів будуть не засекреченими”, – зауважується у листі.

Нагадаємо, на початку року народний депутат Борислав Розенблат оприлюднив запис, на якому чоловік із голосом, схожим на голос директора НАБУ, розповідає, що допомагав кандидату в президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

Згодом тодішній генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що доручив у рамках кримінальної справи перевірити, чи справді мав місце факт втручання директора НАБУ в американські вибори.

Related Posts