Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

ЮНЕСКО: Росія порушує права людини в Криму

У звіті організації нагадують про окупацію Росією Криму та дискримінацію українських та кримськотатарських жителів півострова

Експерти ЮНЕСКО написали у спеціальному звіті, що Росія порушує права людини в окупованому Росією Криму. Документ опрацювали у зв’язку з початком у середу в Парижі 207-ї сесії цієї організації. Як зауважують російські незалежні ЗМІ, звіт стосується у першу чергу поваги до громадянських свобод, праці мас-медіа і доступу до інформації, а також діяльності у сфері культури та науки, передає “Польське радіо”.

У звіті, опублікованому на сторінках ЮНЕСКО, автори наголосили, що Росія, порушуючи міжнародне право, відокремила Крим від України. Вони звернули теж увагу на обмеження жителям півострова права вільного доступу до інформації та перешкоджання праці журналістам. У документі обвинуватили владу Росії у дискримінації жителів анексованого Криму з погляду національності та віросповідання. «Дітям з українським та кримськотатарських родин у школах не дозволяють вивчати власну мову», – цитує частину звіту Радіо Свобода.

У документі експерти ЮНЕСКО висловлюють теж стурбованість ситуацією довкола пам’ятників культурної спадщини, вказуючи на кримськотатарський ханський палац у Бахчисараї та пам’ятний комплекс у Херсонесі Таврійському.

Related Posts