Антиросійський фронт Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

ЄС схвалилив санкції проти росіян за атаку на українські кораблі

Вісім осіб, відповідальних за напад у Керченській протоці, матимуть заборону в’їзду до ЄС і заморожені активи в Європі. Цього разу Євросоюз був одностайним

Є згода послів країн ЄС ввести санкції проти Росії за напад на українські кораблі в Керченській протоці. Це рішення було формальним, і його остаточно буде затверджено наступного тижня, передає Польське радіо.

Про те, що вісім осіб будуть включені до чорного списку ЄС, брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька повідомляла минулого місяця. Пізніше міністри закордонних справ з 28 країн Євроспільноти дали зелене світло для завершення процедур.

Це реакція Європейського Союзу на події з листопада минулого року. Тоді російські підрозділи провели обстріл трьох невеликих українських кораблів, перейняли їх та затримали 24 моряків. Незважаючи на багаторазові звернення з боку Європейського Союзу, Росія не повернула кораблів і не звільнила українських моряків.

Вісім осіб, відповідальних за цей напад, матимуть заборону в’їзду до ЄС і заморожені активи в Європі. Цього разу Європейський Союз був одностайним.

У грудні цієї згоди бракувало, коли 10 держав, включаючи Польщу, закликали до введення обмежень, проте деякі країни вважали, що треба дати шанс дипломатичним діям. Тепер всі країни-члени ЄС погодилися, що дипломатичні зусилля закінчилися невдачею.

Одностайності в Європейському Союзі достатньо лише для дипломатичних санкцій. Із самого початку обговорення цієї теми було відомо, що неможливо домовитися щодо посилення економічних обмежень, введених проти Росії за незаконну анексію Криму.

Related Posts