Зміцнення Польщі не є «регіональним капризом Трампа», а новим системним вирішенням американської політики безпеки, – пише Пшемислав Журавський вель Ґраєвськи, передає Польське радіо.

На шпальтах тижневика «Gazeta Polska» читаємо про «Новий Pax Americana». «Упродовж останніх кільканадцяти днів ми мали справу з трьома важливими подіями: близькосхідною конференцією у Варшаві, другим самітом Трамп-Кім Чен Ин в Ханої та самітом “Бухарестської дев’ятки” в Кошицях», – пише Пшемислав Журавський вель Ґраєвський. Автор статті ставить запитання – чому кореляція цих події є важлива, і які висновки повинна зробити Польща?

Журавський вель Ґраєвський називає конференцію у Варшаві «центральною подією процесу зміни американської системи світової безеки». «Цей процес є втіленням в життя головного правила політики президента Дональда Трампа – America first (передусім – Америка). Трамп робить ставку на більш відчутну участь союзників у забезпеченні порядку та безпеки у світі, – читаємо. «Зміцнення Польщі не є “регіональним капризом Трампа”, а новим системним вирішенням американської політики безпеки, яке повторюється у трьох невралгічних регіонах. В цих регіонах США намагаються послабити діяльність “заворушників” – Росії, Ірану та Північної Кореї, а також – зміцнити союзників, яких Вашингтон вважає стратегічними, щоби саме ці союзники могли взяти на себе частину тягаря, що його досі несе Америка», – вважає Пшемислав Журавський вель Ґраєвський.

Related Posts