НАТО Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

На Парламентській асамблеї НАТО ухвалили доповідь щодо України

На Парламентській асамблеї НАТО ухвалили доповідь щодо України, у якій Канадою був зроблений ґрунтовний аналіз подій на Донбасі, реформ та ситуації зі свободою слова.

Про це у Facebook написав голова української делегації, народний депутат фракції «Слуга народу» Єгор Чернєв, передає Укрінформ.

“Сьогодні ухвалили доповідь по Україні. В ній нашими канадійськими колегами був зроблений ґрунтовний та збалансований аналіз щодо російсько-української війни; економічних реформ; реформ в сфері оборони та безпеки та ситуації зі свободою слова”, – пише він.

Політик також повідомив, що Україна запропонувала правки щодо термінології.

“Ми запропонували правки щодо термінології (адже важливо називати речі своїми іменами), а також дещо проапдейтили статус справ з реформами в Україні. За останні 1,5 місяці було прийнято багато необхідних законів. Тож євроатлантична спільнота має про це дізнатись). Всі важливі правки, внесені нами, були враховані”, – написав Чернєв.

Він також додав, що в резолюцію до доповіді про загрози розповсюдження ядерного озброєння Україна внесла важливий пункт щодо нагадування про невиконання Будапеського Меморандуму.

Як повідомлялося, доповідь щодо ситуації в Україні учасникам засідання Парламентської асамблеї НАТО у Лондоні представила сенатор із Канади Джейн Корді (Jane Cordy) і повний текст якої можна знайти на сайті ПА НАТО.


Related Posts