Новини Міжмор'я Про Україну

Україна винесе на розгляд Генасамблеї ООН проєкт резолюції про мілітаризацію Криму

Україна має намір винести на розгляд Генасамблеї ООН оновлений проєкт резолюції “Проблема мілітаризації АР Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів”.

Про намір представити проєкт резолюції заявив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок під час брифінгу на тему “Демілітаризація, деокупація і реінтеграція АР Крим та м. Севастополь (Україна): майбутні виклики” в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу МЗС.

“Є.Божок також поінформував делегатів про намір української сторони внести на розгляд Генасамблеї ООН оновлений проект резолюції “Проблема мілітаризації АР Крим та м.Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів”, закликавши його підтримати. Головною метою проекту є примусити РФ вивести усі свої збройні сили з Криму та завершити його тимчасову окупацію” – йдеться у повідомленні.

У рамках брифінгу Божок поінформував делегації країн-учасниць ООН про поточну ситуацію на тимчасово окупованому півострові Крим і про подальшу мілітаризацію регіону Російською Федерацією.

“Особливу увагу було приділено проблемі відновлення державою-окупантом ядерної інфраструктури в Криму та розгортання засобів і систем, здатних переносити ядерну зброю, що порушує заявлений раніше Україною її без’ядерний статус. Зазначено, що ігнорування цієї проблеми може мати далекосяжні негативні наслідки і на регіональному, і на глобальному рівнях”, – йдеться у повідомленні пресслужби МЗС.

Related Posts