Новини Міжмор'я Польща

Польща будує першу установку для осушення газу

Польща завершує побудову першої у країні установки для осушення газу на тлі побоювань, що росіяни можуть навмисне зіпсувати якість блакитного палива.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

За словами президента Польської нафтогазової компанії (PGNiG) Пьотра Возняка, Польща готова до можливих перешкод із постачанням газу з Росії. В ефірі телеканалу TVP Info Возняк запевнив, що у зв’язку з цим у польських газосховищах накопичено відповідні запаси природного газу.

Він також повідомив, що у Польщі завершується побудова установки для осушення газу.

“Польща готується до подібної ситуації, як у 2016 році, коли росіяни впустили воду до газу, зробивши його непридатним. У нас у Польщі досі не було такої установки, найближча така установка для осушення газу — у Німеччині”, – сказав Возняк.

Він додав, що цю інвестицію мають завершити у середині грудня.

Глава PGNiG нагадав, що 1 січня 2020 року завершується договір на транзит газу між Україною та Росією, що означає припиненням транспортування блакитного палива Україною. Потім у травні закінчується теж договір на транзит Польщею газопроводом “Ямал-Європа”.

Возняк також запевнив, що вже у новому році компанія PGNiG має багато замовлень на прийняття скрапленого природного газу.

Нагадаємо, днями Польща оголосила намір розірвати Ямальський контракт з “Газпромом”.

Related Posts