Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я Позиція Польща Про Україну Співробітництво США

В американському Сенаті заявили про можливість зупинити санкціями “Північний потік-2”

Сенатор від Республіканської партії  Тед Круз заявив, що американські санкції здатні затримати введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” на більше ніж рік, або навіть повністю зупинити його реалізацію.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на сайт політика.

Сенатор Тед Круз закликав колег розглянути та затвердити проект “Закону про захист енергетичної безпеки Європи”. “Як ви знаєте, комітет схвалив моє законодавство щодо “Північного потоку-2″. Я сподіваюся, що Сенат ухвалить його, і Палата також. Поточні прогнози кажуть, що трубопровід буде завершений до січня. Це означає, що у нас може бути два місяці, щоб зробити це. І якщо ми не зможемо це зробити, ми значно зміцнимо руки Путіна за рахунок решти вільного світу”, – зазначив американський політик.

Сенатор також зазначив, що адміністрація президента здатна застосувати свої повноваження, передбачені законом “Про протидію противникам США за допомогою санкцій” (CAATSA)  а також, ввести в дію санкції на будь-яку компанію, яка вирішить взяти  участь у будівництві трубопроводу.

Сенатор Круз зауважив, що в Білому домі йдуть обговорення, щодо використання цих повноважень. За словами політика, якщо конгрес або Білий дім введуть санкції проти компаній, які беруть участь в будівництві “Північного потоку-2”, тоді цей проект припинить існування, так як у РФ немає технологій прокладки газопроводу по морському дну. “У гіршому разі запровадження санкцій проти компаній призупинить “Північний потік-2″ на понад рік. При найкращому розкладі, який здається мені більш імовірним, ми разом зупинимо трубопровід”, – заявив сенатор.

Нагадаємо, проти “Північного потоку-2” різко виступають Україна, Польща, країни Балтії та низка держав Центральної Європи, які вказують на небезпеку російської газової монополії для суверенітету європейських держав.

Related Posts