Новини Міжмор'я Позиція Польща

Анджей Дуда: найважливішим пріоритетом є посилення позиції Польщі на міжнародній арені

В інтерв’ю телебаченню TVP Info президент сказав, що в своїх діях він докладає зусиль, аби з Польщею щораз більше рахувалися на світі

Президент Польщі заявив, що найважливішою справою своєї президентури він вважає підвищення рівня життя поляків, а також посилення позиції Польщі на міжнародній арені. В інтерв’ю, яке він дав телебаченню TVP Info, Анджей Дуда сказав, що в своїх діях він докладає зусиль, аби з Польщею щораз більше рахувалися на світі:

«Не всі мусять бути нами задоволені, бо на міжнародній арені немає пустих місць. Там, якщо хочеш бути важливішим, ти повинен розштовхувати [інших – ред.], а коли розштовхуєш, то зіштовхуєш інших, вони нервуються, тож тебе атакують. Але таке життя. Пустого простору не буває. Часом, отже, трапляється, що нас атакують, але ми рухаємося вперед, і я радію, що з нами щораз більше рахуються», передає Польське радіо.

Президент згадав успіхи Польщі за останній час:

«Ще зараз, останні дні, ми все ще є непостійним членом Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. За нас проголосувало 190 держав, ніхто не проголосував проти Польщі. Цього року ми увійшли до Ради прав людини ООН – це також дуже важлива для Польщі нова міжнародна позиція. Нещодавно із чудовим результатом нас вибрали головою Організації економічного співробітництва та розвитку, починаючи з 2022 року».

Крім цього, Анджей Дуда додав, про міжнародну позицію Польщі свідчить також союз зі США.

Related Posts