Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція

Зурабішвілі: Ми повинні до кінця відбудуться як держава, і для цього потрібно спочатку…

Ми повинні до кінця відбудуться як держава, і для цього потрібно спочатку визначити наші кордони, а потім захистити, – про це президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила в ексклюзивному інтерв’ю програмі «Вільний бачення» на Першому каналі Грузії у відповідь на запитання, поставлене про Давід- Гареджі, передає Грузія-Online.

Президент акцентував увагу на прикордонні ділянки, які не були погоджені з сусідами, Азербайджаном і Вірменією. За словами президента, комісії працювали в цьому напрямку, досягли певного етапу, а потім процес зупинився.

«Незрозуміло, чому ми не повинні завершувати цей процес серед наших дружніх країн, і саме так і було в зв’язку з офіційно виданими угодою з боку президентів обох країн, що необхідно і наші комісії повинні почати працювати в цьому напрямку, що, фактично, відбувається зараз і що є необхідним », – заявила Зурабішвілі.

Саломе Зурабішвілі зазначила, що очікує узгодженої кордону в результаті цього процесу.

«Те що буде результатом переговорів, це буде межа, про яку ми домовимося. Я зараз не можу вам сказати і буде неправильно говорити, що вона повинна проходити тут або там, але це є обов’язковим етапом для нашої держави і майбутнього, іншої думки немає. Ми повинні до кінця відбудуться як держава, і для цього потрібно спочатку визначити наші кордони, а потім захистити. Навпаки бути не може », – заявила Саломе Зурабішвілі.

Related Posts