НАТО Новини Міжмор'я Польща США

Анджей Дуда взяв участь у засіданні Кабінетної ради, присвяченому напруженню на Близькому Сході

Ця ситуація, очевидно, стосується теж Польщі, з огляду на наше членство в НАТО, а отже – статус союзника США та інших країн-членів Північноатлантичного альянсу, – сказав президент Польщі 

Польські солдати, котрі беруть участь у військових та навчальних місіях на Близькому Сході, опинилися у винятковій ситуації, – сказав президент Польщі. Анджей Дуда взяв участь у засіданні Кабінетної ради, присвяченому політичному напруженню на Близькому Сході, передає Польське радіо.

«Ця ситуація, очевидно, стосується теж Польщі, з огляду на наше членство в НАТО, а отже – статус союзника США та інших країн-членів Північноатлантичного альянсу. Польща бере участь у військових місіях в цьому регіоні. Наприклад, в Іраку перебуває польський військовий контингент – у рамках місії, яка має навчальний характер, нині там є близько двохсот солдатів, які виконують свою місію».

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, котрий взяв участь у засіданні Кабінетної ради, додав, що у деескалації напруження суттєву роль можуть відіграти як тісна співпраця Польщі зі США, так і традиційно добрі взаємовідносини з країнами Близького Сходу:

«Ми маємо свідомість того, що кожна іскра може призвести до неконтрольованого вибуху, тому Польща намагається включитися в процес деескалацію конфлікту, заспокоїти, наскільки це можливо, цю дуже складну і напружену ситуацію».

Президент скликає засідання Кабінетної ради для обговорення питань особливого значення. У склад Кабінетної ради входять члени Ради міністрів. 

Нагадаємо, 3 січня, під час повітряного обстрілу автомобіля в аеропорті Багдада загинув командувач іранських сил “Кудс” Касем Сулеймані та командувач іракських шиїтів Аду Магді-Мугандіс. 31 грудня сталася спроба нападу на польство США в Іраку. Після цього Тегеран заявив про вихід з «ядерної угоди» і погрожує атаками на США. 

Related Posts