Антиросійський фронт Балтія Інші Позиція Польща Про Україну Співробітництво

Росіяни в ПАРЄ звинувачують Україну в “мовній дискримінації громадян”

Російська делегація в ПАРЄ  під час зимової сесії планує поставити питання про порушення Україною громадянських прав російськомовного населення на здобуття освіти.

Про це сьогодні заявив глава делегації РФ, віцеспікер Держдуми Пьотр Толстой. “Делегація поставить питання про порушення базових принципів Ради Європи з боку України щодо російської мови на Україні. Ми вважаємо, що 20 млн. наших співвітчизників мають право і повинні мати можливість навчатися і розмовляти російською мовою, ніякі посилання на те, що є мови ЄС і є мова українська, а інших мов немає, вони в Раді Європи не пройдуть”, –  заявив російський чиновник.

За словами російського політика,  таку позицію росіян підтримує  багато інших делегацій, “які також вважають, що закон про освіту і ряд інших мовних рішень, які були прийняті на Україні останнім часом, мають дискримінаційний характер щодо частини населення цієї країни”. Цілком ймовірно, що російська делегація орієнтується на співпрацю з Угорщиною, яка неодноразово висувала претензії Україні щодо “недостатнього обсягу прав угорського населення Закарпаття”.

Також,  Толстой заявив, що делегація РФ представить проєкт декларації, яка засуджує “руйнування” пам’ятників радянським солдатам і спроби перегляду історії Другої світової війни в Україні, Польщі та країнах Балтії. “Ми плануємо запропонувати нашим колегам – парламентарів країн Європи – прийняти декларацію, в якій засудити спроби руйнування військових поховань і меморіалів переможців, які зараз відбуваються в деяких країнах Східної Європи, спроби перегляду історії і спроби поставити під сумнів, що Другу світову війну виграв СРСР разом з союзниками”, – зазначив російський посадовець . Таким чином, Росія, делегація якої тривалий час була виключеною з ПАРЄ, продовжує використовувати трибуну ПАРЄ для поширення власної імперської пропаганди та інформаційної агресії проти сусідніх країн.

Related Posts