Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Павел Сольох у Києві розмовляв про оборонну співпрацю

Відбулися переговори під час дводенного візиту до Києва глави Бюро національної безпеки Польщі Павла Сольоха, передає Польське радіо.

Оборонне співробітництво між Польщею та Україною, а також створення польсько-українсько-румунського формату консультацій з питань безпеки стали предметом переговорів, які відбулися під час дводенного візиту до Києва глави Бюро національної безпеки Польщі Павла Сольоха.

«Зрозуміло, що через мілітаризацію басейну Чорного моря, посилену російську присутність в цьому регіоні, а також те, що Польща та Румунія є ініціаторами формату В9, який охоплює країни східного флангу НАТО, ми маємо з Україною багато спільних тем», – сказав Сольох польським журналістам після закінчення візиту в четвер. Глава Бюро національної безпеки заявив, що і українці, і румуни зацікавлені в ініціативі створення формату консультацій президентських радників з питань безпеки. Також він повідомив, що його розмови на цю тему з секретарем української Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим не оберталися біля певних дат.

Сольох повідомив, що під час візиту українська сторона ознайомила його з розслідуванням аварії літака МАУ, збитого 8 січня в Ірані. Глава Бюро національної безпеки заявив, що під час переговорів з Даніловим піднімалася тема конфлікту на сході України та ініціативи щодо його вирішення, такі як нормандський формат (Україна, Франція, Німеччина, Росія) та мінський процес. Також вони говорили про військові реформи та енергетичну безпеку.

Окрім Данілова, у Києві Сольох зустрівся з міністром оборони Андрієм Загороднюком та директором Національного інституту стратегічних досліджень Олександром Литвиненком. Глава Бюро національної безпеки під час переговорів у Києві зазначив, що Польща незмінно стоїть на боці України у питаннях територіальної єдності та незалежності.

Related Posts