Новини Міжмор'я Позиція Польща

Глава МЗС: Приїзд Емманюеля Макрона до Польщі свідчить про нормалізацію

3 лютого президент Франції прибуде з першим візитом до Польщі, передає Польське радіо.

Міністр закордонних справ Яцек Чапутович оцінив, що візит президента Франції, який прибуде до Польщі в понеділок, 3 лютого, дуже важливий. За словами польського міністра, цей візит свідчить про нормалізацію відносин між обома державами. Президент Емманюель Макрон відвідає Польщу вперше.

Фрацузького президента супроводжуватимуть очільники кількох міністерств, – додав глава польського МЗС Яцек Чапутович: «Він приїде з головними міністрами – економіки, закордонних справ, національної оборони, культури. Будуть розмови з президентом. Це – офіційний візит. Будуть підписані – програма стратегічного співробітництва на чотири роки, яку готують МЗС обох держав, також декларація про співпрацю в Європейському Союзі. Словом – це зламний візит, у такому сенсі, що відкриє можливості співпраці окремих відомств Польщі та Франції».

Візит Емманюеля Макрона почнеться в Президентському палаці у Варшаві зустріччю з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Опісля заплановано розмови, зокрема з прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким.

На закінчення візиту у вівторок передбачено лекцію для студентів Яґєллонського університету в Кракові.

Related Posts