Аналітика Балтія Грузія/Вірменія Експертна думка Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Колишній радник Путіна назвав Радянський Союз ініціатором Другої світової війни

Водночас, сучасну Росію назвав агресором, який ініціює збройні конфлікти з сусідами, передає Польське радіо.

Колишій радник президента Путіна назвав Радянський Союз одним із головних ініціаторів Другої світової війни. Заразом, Андрєй Ілларіонов описав сучасну Росію як агресивну державу, котра ініціює збройні конфлікти з сусідами.

У тексті, опублікованому на веб-сайті радіостанції «Ехо Москви», колишній радник Кремля також підкреслив, що громадяни Росії мають право знати справжню історію своєї країни, а не історію, спотворену пропагандою.

Ілларіонов нагадав, що Радянський Союз можна називати «підбурювачем та ініціатором» Другої світової війни, серед інших, з приводу угод, укладених із нацистською Німеччиною.
Політолог вказав на пакт Молотова-Ріббентропа з серпня 1939 року, який стосувався поділу частини Європи, у тому Польщі, між Москвою і Берліном.

Далі експерт нагадав про договір «про дружбу», укладений у вересні 1939 року між Німеччиною та СРСР, а також про територіальні претензії в Європі та Азії, подані Сталіном у 1940 році.
 
«Ідентифікація Радянського Союзу як підбурювача та ініціатора Другої світової війни є наслідком актів агресії, здійснених у 1939 р. – 45 проти Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Ірану, Туреччини, Швеції, Данії, Фінляндії, Японії та Болгарії», – вказав політолог.

Колишній радник Путіна додав, що у 1933-2020 роках Радянський Союз і Росія здійснили загалом 31 акт агресії проти сусідніх країн, з яких сучасна Російська Федерація двічі проти Грузії та один раз проти України.

Related Posts