Новини Міжмор'я Польща США

Фонд Тримор’я фіналізує остаточні домовленості

Фонд Тримор’я стане доповненням євросоюзного фінансування. Передбачається, що він зможе гарантувати витрати на рівні до 5 мільярдів євро, передає Польське радіо.

Фонд Тримор’я завершує домовленості з інвестиційними радниками, які залучатимуть для нього інвесторів. Про це повідомила президентка Банку крайового господарства і голова наглядової ради фонду Беата Дашинська-Музичка.
«Ми доопрацьовуємо остаточні домовленості, в результаті яких будуть підписані договори з інвестиційними радниками. Ми розмовляємо з партнерами з Credit Suisse Energy Infrastructure та Amber Infrastructure», – сказала Беата Дашинська-Музичка.

Голова наглядової ради фонду додала, що ці компанії мають великий досвід транспортних і цифрових інвестицій, які фінансуються за рахунок державних коштів. А це, в свою чергу, може бути дуже корисним у фінансуванні інвестицій на основі Державно-приватного партнерства.Президентка Банку крайового господарства наголосила, що інвестиційні консультанти відповідатимуть за професійні зустрічі з інвесторами, залучення нових інвесторів та просування фонду.

Дашинська-Музичка вказала, що наприкінці січня делегація фонду провела низку зустрічей у США, на яких представлено потенціал регіону Тримор’я.
Зустрічі також були спрямовані на зміцнення співпраці між країнами Тримор’я та іншими міжнародними установами, які поділяють спільне бачення розвитку регіону. Переговори стосувалися, серед іншого, підтримки США для Ініціативи Тримор’я та енергетичної безпеки Європи.

Президентка Банку крайового господарства і голова наглядової ради фонду Беата Дашинська-Музичка підкреслила, що фонд Тримор’я — це приватний, комерційний проєкт, який повинен повернути вкладений капітал своїм акціонерам

Related Posts