Новини Міжмор'я Польща

Зустріч Яцека Чапутовича і Сєрґєя Лаврова ймовірно не відбудеться

У Мюнхені швидше за все не відбудеться зустріч голів МЗС Польщі та Росії Яцека Чапутовича та Сєрґєя Лаврова, передає Польське радіо.

Інформацію про те, що зустріч очільників Міністерств закордонних справ Польщі та Росії, можливо, не відбудеться, передають представники польського МЗС та працівники Посольства Польщі у Берліні.

Польська сторона хотіла під час Мюнхенської конференції з безпеки поговорити з російськими дипломатами на тему організації візиту польської влади до Катиня і Смоленську 10 квітня.

Деталі з Мюнхена повідомляє кореспондент Польського радіо Кароль Сурувка:

«Про можливість зустрічі в Мюнхені з Сєрґєєм Лавровим Яцек Чапутович говорив під час нещодавньої прес-конференції. Він зазначив, що польська сторона готова до переговорів, якщо на це буде воля Росії. В кінцевому результаті переповнені календарі міністрів свідчать про те, що зустріч ймовірно не відбудеться. Деякі джерела кажуть також про відмову з російського боку. Згідно з інформацією польського МЗС, це не означає, що розмова про візит до Катиня і Смоленську не відбудеться у майбутньому. Польська влада хоче організувати на території Росії 10 квітня вшанування 10-ї річниці смоленської катастрофи і 80-ї річниці катинського злочину».

Related Posts