Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Грузини ставлять поляків за приклад протидії російській агресії і пропаганді

Ув’язнений в окупованій Підвенній Осетії грузинський лікар сказав, що тільки міжнародна солідарність дозволить Грузії і Україні ефективно протидіяти агресії Росії, передає Польське радіо.

Грузини поставили Польщу за приклад протидії російській агресії та пропаганді. «Поляки мають великий досвід і твердо налаштовані на це», – сказав у розмові з Польським радіо грузинський лікар, який майже два місяці був поневолений росіянами в окупованій ними Південній Осетії.

Важу Ґапріндашвілі, який йшов до хворої жінки, затримали у районі грузинсько-південноосетинської війни російські солдати і звинуватили у незаконному перетині кордону.

Грузинський лікар закликав міжнародну спільноту не покидати Грузії один на один з Росією. «Тільки міжнародна солідарність дозволить таким країнам, як Грузія або Україна ефективно протидіяти російській агресії», – сказав він. Важа Ґапріндашвілі наголосив, що «не слід воювати з Росією – Росію треба ігнорувати».

«Коли я був у неволі, то зрозумів, що ми не можемо окупувати Росію, але можемо демонструвати свій опір і у цьому нам мусять допомагати усі вільні та розвинуті країни світу», – заявив грузинський лікар.

Влада у Тбілісі вже декілька тижнів заявляє про зростання напруженості у районі грузинсько-російської війни 2008 року. Сепаратисти та російська армія заблокували прикордонній пункти на окупаційній лінії, вони також витісняють з громадського простору грузинську мову та культуру.

Related Posts