Антиросійський фронт Молдова/Румунія Позиція Співробітництво

У Молдові ветерани вийшли на антиурядові протести

2 березня у Кишиневі кілька тисяч людей біля будинку уряду вийшли на антиурядовий протест з вимогами  відставки Кабінету міністрів і добиваються зустрічі з представниками уряду.

Про це повідомляє молдовське видання Newsmaker.

Значну частину протестувальників становлять ветерани війни в Придністров’ї, які вимагають від уряду не продовжувати підтримуваний владою проросійський геополітичний курс країни. Ветеранів обурила  заява глави МЗС Молдови Ауреліу Чокоя, який сказав, що конфлікт в Придністров’ї вдалося припинити лише завдяки російській армії.

“Поліцейські, які оточили вхід в будівлю уряду, погодилися впустити в будівлю представників протестуючих, але більша частина маніфестантів не згодна і вимагає, щоб представники Кабміну вийшли на вулицю. Протестуючі скандують гасла: “Ми – народ, Додон – зрадник”, “Кіку на смітник, разом з Чоко”, “Геть Додона”, “Геть уряд”, – пише молдовське видання.

Учасники мітингу перекрили дорогу біля урядового кварталу та заявили, що блокуватимуть вулиці по всій столиці доки хтось з влади не спуститься до них на розмову.

Повідомляється, що під час акції виникла сутичка з  правоохоронцями, а протестуючі розбили скло на вхідних дверях до приміщення уряду. Поліція посилила кордон біля входу в будівлю уряду, а протестувальників від будинку Кабміну  відділяють спецпризначенці.

Цього дня, 2 березня у Молдові традиційно відзначають річницю початку воєнного конфлікту в Придністров’ї. А цьогорічний протест підготувала Національна рада ветеранів війни. Ветерани також підтримали декларацію, яка закликає до негайного і беззастережного виведення російських військ з території суверенної Молдови, відставки міністра МЗС Ауреліу Чокоя та  розширення прав ветеранів та членів їхніх родин.

Related Posts