Новини Міжмор'я Про Україну

У Мінську зустрілися представники президентів України та Росії

Про черговий обмін в’язнями, виведення сил та створення нового формату для розмов про Донбас, – про це говорили представники президентів України та Росії, передає Польське радіо.

Зустріч голови офісу українського президента Андрія Єврмака з віце-головою адміністрації президента Росії Дмітрієм Козаком відбулася у столиці Білорусі Мінську у рамках контактної групи у справах Донбасу за участі представників ОБСЄ та представників сепаратистів.

Як повідомляє офіс президента Володимира Зеленського, найближчим часом буде відомо, скільки осіб підлягатиме під черговий обмін в’язнями. Як читаємо в офіційній інформації, «тристороння група разом з високими представниками президентів Росії та України також обговорила ситуацію із виведенням військ з Донбасу, але також і створення так званої Консультаційної ради». Однак детальної інформації щодо цього питання не подано. Більше на тему створення такої ради сказав представник президента Росії Дмітрій Козак, якого цитують російські медіа. Віце-голова адміністрації Владіміра Путіна пояснив, що це має бути місце діалогу за участі представників нормандського формату, тобто України, Росії, Німеччини та Франції, а також, як він висловився, «сторін конфлікту на Донбасі».

Представники проросійських сепаратистів, яких також цитують російські медіа, оцінили, що Рада буде місцем безпосереднього діалогу сепаратистів і Києва. До цього часу українська влада уникала однозначного визнання бойовиків, яких підтримує Росія, за так званих сторін конфлікту і партнерів для розмов.

Related Posts