Новини Міжмор'я Про Україну

Росія проводить військові навчання в загарбаному Криму

Російські окупаційні війська регулярно проводять свої навчання на загарбаному українському півострові, передає Польське радіо.

У загарбаному Росією Криму, сьогодні 17.03, розпочинаються навчання російських повітряно-десантних військ. Навчання триватимуть до 20 березня.
Шість років тому Росія розпочала процес відокремлення півострова від України. За даними організацій, які стежать за дотриманням прав людини та громадянських свобод, російська влада на загарбаній території репресує місцеве населення і систематично перетворює Крим на військову базу.

Глава російських десантних військ генерал Андрєй Сєрдюков заявив, що в маневрах візьмуть участь понад 1500 солдатів, які матимуть у своєму розпорядженні 300 одиниць важкої військової техніки, в основному бойових машин і транспортерів. На навчаннях будуть використовуватися кораблі Чорноморського флоту Росії, бойові гелікоптери і транспортні літаки. Найактивніша фаза маневрів запланована на 18-20 березня на полігонах Криму та Волгоградської області.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. З того часу російська армія регулярно проводить військові навчання на загарбаному півострові.

Related Posts